Het assessment rapport

Het assessment rapport

Wachten op de uitslag van het assessment is spannend. Je bent benieuwd naar het assessment rapport en wilt graag weten hoe je het gemaakt hebt en welke resultaten er naar voren komen. Het wachten kan voor je gevoel lang duren.

Assessment Oefenen

De uitslag krijg meestal binnen een week. De uitkomsten van het assessment staan beschreven in een rapport van de psycholoog. Bij een selectie assessment is het uitzonderlijk om de uitslag aan het einde van de assessment dag te krijgen maar in een enkel geval komt dit wel voor.

Het assessment rapport

De resultaten van het afgelegde assessment vind je in het assessment rapport. Ook kunnen er adviezen in staan die betrekking hebben op je loopbaan en punten die je nog kunt ontwikkelen. Jij als kandidaat hebt het recht om het rapport als eerste in te zien. verder vind er ook een nabespreking plaats. De nabespreking kan telefonisch of mondeling zijn. Als je de inhoud hebt doorgekeken is er ruimte om commentaar te geven. Je kunt ook vragen stellen mocht er iets niet helemaal duidelijk zijn. Als je niet tevreden bent over het resultaat of je bent van mening dat het assessment niet eerlijk of correct is afgenomen kun je hier bezwaar tegen maken.duimen goed en slecht

Aan het einde van de nabespreking zul je de vraag krijgen of je ermee instemt het rapport naar de werkgever door te sturen. Je kunt er ook voor kiezen om het rapport te laten blokkeren, dan wordt het rapport niet naar de werkgever gestuurd. Ook mondeling mag de psycholoog dan niks kwijt over de resultaten aan de werkgever. Je kunt hiervoor kiezen als je niet tevreden bent over de resultaten. Houd er wel rekening mee dat hoogstwaarschijnlijk je kans op de baan verkeken is als je hiervoor kiest. Heb je een rapport met wat mindere resultaten denk er dan toch even goed over na om het op te laten sturen.

Assessment Oefenen

Onderdelen assessment rapport

In het assessment rapport zul je de uitslagen van de verschillende onderdelen die je gemaakt hebt vinden. De resultaten van de capaciteitentest zullen uitgewerkt zijn en meestal zie je ook meteen of je boven of onder het gewenste/gemiddelde niveau zit. In één oogopslag kun je dus van de verschillende onderdelen van de capaciteitentest zien hoe jij scoort en of dit voldoende is. Bij de persoonlijkheidstest en competentietest wordt de uitslag meestal weergegeven als een bepaald punt tussen goed en slecht. Links is meestal goed en rechts slecht, hoe verder het kruisje bij een bepaalde competentie of persoonlijkheidskenmerk naar links staat, hoe beter. Ook vind je in het assessment rapport nog extra achtergrondinformatie over wat de resultaten inhouden. Verder zijn ook de resultaten van de praktijksimulaties in het rapport te vinden.

Het assessment rapport van een ontwikkeling, loopbaan of management assessment schenkt ook veel aandacht aan de sterke en de zwakke punten van de kandidaat. Ook wordt er veel aandacht besteed aan bepaalde ontwikkelingspunten die op de kandidaat van toepassing zijn. Je kunt dus zeggen dat deze rapporten meer gericht zijn op het boeken van vooruitgang en punten die aangepast moeten worden.

Assessment oefenen

Wil jij na deze uitleg jezelf goed voorbereiden? Zorg ervoor dat je optimaal bent voorbereid en oefen behalve dit onderdeel ook alle andere onderdelen met de Assessment Training!
Assessment Oefenen