Geometrie oefenen

Geometrie oefenen

Geometrie oefenen is belangrijk als je binnenkort een assessment moet afleggen. Het is namelijk een onderdeel van de capaciteitentest die je af moet leggen. Het oefenen van geometrie helpt je om betere resultaten op de capaciteitentest te behalen. Hoger scoren en een beter resultaat neerzetten is van groot belang tijdens een assessment. Je wordt onder andere op basis van deze resultaten aangenomen of afgewezen.

Het is belangrijk om de werkgever ervan te overtuigen dat jij de meest geschikte kandidaat bent voor de functie waar je op solliciteert. Boven de andere kandidaten uitsteken met je resultaten is natuurlijk een goede manier. Dit lukt echter niet zomaar. Geometrie oefenen, en overigens ook alle andere onderdelen van de capaciteitentest zijn van groot belang. Oefenen wordt ook aangeraden, omdat er veel formules zijn die je moet kennen en moet kunnen toepassen.

Assessment Oefenen

Geometrie uitleg

Bij geometrie moet je in staat zijn om hoeken te kunnen berekenen. Waarschijnlijk heb je dit op de middelbare school wel eens ooit gehad. Maar is deze kennis blijven hangen? Ook andere onderwerpen die op de middelbare school aan bod zijn gekomen, komen terug in deze test. Bijvoorbeeld de stelling van Pythagoras of parallellogrammen. Je zult deze kennis dus weer even op moeten frissen en er actief mee aan de slag moeten gaan om de geometrie test goed te kunnen maken. Voor veel mensen is dit onderdeel lastig. Het wordt meestal ook niet gezien als het meest leuke onderdeel om te leren.

Houdt er rekening mee dat de volgende onderdelen in de geometrie test zullen komen:

de stelling van Pythagoras
driehoeken
symmetrie
scherpe/rechte/stompe hoeken
cirkels
parallellogrammen

Geometrie tips

De geometrie test is op zichzelf al moeilijk genoeg. Daarom heb ik voor jou een aantal tips die ervoor zullen zorgen dat de test wat makkelijker voor jou wordt. Lees de onderstaande tips rustig door.

Leer formules

Om de vraagstukken op te kunnen lossen heb je formules nodig. We kunnen stellen dat de formules de basis vormen van deze test. Als jij je formules niet kent gaat het heel lastig worden om de vraagstukken op te lossen. Zorg er voor dat je al je formules kent. Schrijf ze allemaal onder elkaar op en leer ze simpelweg gewoon uit je hoofd. Wat je tijdens de test eventueel kunt doen is de formules meteen op het kladpapiertje schrijven. Dan weet je zeker dat je ze niet vergeet door de zenuwen!

Fris je basiskennis op

Geometrie is vooral gebaseerd op wiskundige basiskennis. Daarom raad ik je aan om je basiskennis wiskunde goed op te frisse.

Geometrie oefenen

Als je de basiskennis opgefrist hebt en je de formules uit je hoofd hebt geleerd, moet je alles natuurlijk ok nog kunnen toepassen. Geometrie oefenen is hiervoor erg belangrijk. Door oefeningen te maken kom je erachter of je alles wel echt zo goed weet en snapt als je zelf denkt. Het oefenen van geometrie zorgt er ook voor dat je steeds sneller gaat zien welke informatie je moet gebruiken. Een ander belangrijk voordeel is natuurlijk dat je veel meer zelfvertrouwen hebt als je weet dat je het kan!

Lees de vragen goed

Dit kan niet aak genoeg gezegd worden. Lees de vragen goed! Er worden zo ontzettend veel fouten gemaakt doordat mensen de vragen niet goed lezen. Dit zijn echter onnodige fouten en die wil je natuurlijk niet maken. Lees de vraag daarom eerst rustig door in plaats van gehaast en snel. Natuurlijk moet je rekening houden met de tijd. Maar je hebt er meer aan als je de vraag meteen snapt dan wanneer je de vraag 4 keer ‘even snel’ moet lezen.

Assessment Oefenen

 

Nog meer Geometrie oefenen?

Geometrie maakt vaak deel uit van een echte IQ test of een assessment. Wil je nog meer oefenen? Doe dan de Assessment training.

Assessment Oefenen