Sollicitatie

Sollicitatie

Een sollicitatie de deur uit doen is altijd erg spannend. Er zijn verschillende stappen uit het sollicitatieproces die je moet doorlopen en je kunt na iedere stap afgewezen worden. Iedere kandidaat wilt het zo goed mogelijk doen en de vrije plek voor de baan opvullen. Tijdens het schrijven van een brief, het voorbereiden van een sollicitatiegesprek of tijdens het oefenen van het assessment ontstaan er nogal wat vragen. Dit is niet gek en je bent ook zeker niet de enige waarbij vragen ontstaan. Je wilt immers een zo goed mogelijke sollicitatie. Hier worden de 10 meest gestelde vragen beantwoord.

Assessment Oefenen

Wat voor vragen kan ik verwachten tijdens het sollicitatiegesprek?

Er zit een verschil tussen de vragen die je gesteld worden tijdens het eerste en tweede sollicitatiegesprek. Tijdens het eerste gesprek zal de werkgever je eerst wat vertellen over het bedrijf zelf en vervolgens overgaan op het stellen van vragen. Denk aan vragen zoals: waarom Sollicitatiewil je bij dit bedrijf werken? Waar zie je jezelf over 5 jaar? Welke verwachtingen heb je van de functie? In dit eerste gesprek wordt gemeten of jij in het bedrijf past. Het gaat niet alleen om de juiste opleiding en ervaringen maar ook om persoonlijkheid. Er zal namelijk ook gevraagd worden hoe jij met bepaalde situaties omgaat. Verder heb je natuurlijk ook de mogelijkheid om zelf vragen te stellen tijdens het sollicitatiegesprek.

Wanneer je uitgenodigd wordt voor een tweede gesprek hoef je dit soort vragen niet te verwachten. In dit gesprek zal het voornamelijk over de arbeidsvoorwaarden gaan.

Wat zijn de valkuilen van het solliciteren?

Het solliciteren kent natuurlijk een aantal valkuilen. Het is zonde om tijdens het solliciteren in een valkuil te vallen als je er ook omheen had kunnen lopen. Wij hebben de top 10 valkuilen van het solliciteren op een rijtje gezet.

Download ons gratis e-book ‘de top 10 valkuilen van solliciteren’ en ontdek hoe jij ze kunt voorkomen!

Wordt ik anders behandeld bij een interne sollicitatie?

Werknemers die op een interne openstaande functie solliciteren weten vaak niet of ze moeten verwachten dat ze Sollicitatieanders behandeld zullen worden dan de externe sollicitanten. Bij veel bedrijven is er een procedure vastgelegd voor werknemers die intern op een andere functie willen solliciteren. Je zult het dan gewoon op moeten nemen tegen de externe sollicitanten. Reken niet op een speciale behandeling omdat je toevallig al bij het bedrijf werkt. Dit heeft natuurlijk wel zijn voordelen maar wanneer de werkgever een kandidaat tegenkomt die beter aan de functie eisen voldoet zal de plek naar deze kandidaat gaan.

Bij een klein bedrijf kan een interne sollicitatie anders verlopen. Vaak is bij een klein bedrijf een gesprek met de werkgever genoeg om de functie te krijgen.

Hoe schrijf ik een overtuigende motivatiebrief?

Het schrijven van een goede en overtuigende motivatiebrief is voor veel sollicitanten een hele klus. Om de werkgever goed te kunnen overtuigen zal je inhoud erg goed moeten zijn. Hoe zorg je voor een goede inhoud? Het gebruiken van voorbeelden is een goede manier om te overtuigen. Je laat hiermee zien dat je niet zomaar iets zegt maar dat je daadwerkelijk over deze eigenschap of ervaringen beschikt. Door het gebruiken van voorbeelden maak je de motivatiebrief geloofwaardiger en zal de werkgever dus ook eerder overtuigd zijn van je brief.Sollicitatie

Naast de inhoud is ook het gebruiken van de juiste opbouw van belang. Als de inhoud van de brief perfect is maar de opbouw slaat nergens op komt dit erg onprofessioneel over. Zorg er ook voor dat je geen heel verslag over jezelf en je motivatie schrijft. Zorg dat je brief niet langer is dan één A4’tje.

Wil je een voorbeeld van de juiste opbouw en een voorbeeld van een goed geschreven motivatiebrief? Lees hier meer over de motivatiebrief.

Assessment Oefenen

Wat is een spontane sollicitatie?

Een spontane sollicitatie is een ander benaming voor een open sollicitatie. Een spontane sollicitatie houdt in dat je solliciteert op een functie waar geen vacature voor open staat. Je solliciteert dus als het ware ongevraagd op een bepaalde functie die je graag zou willen uitoefenen. Een spontane sollicitatie kent zo zijn voordelen en zijn nadelen. Net als bij een gewone sollicitatie zul je een hier een sollicitatiebrief en een motivatiebrief moeten schrijven. Lees hier meer over de open sollicitatie.

Hoe verloopt de sollicitatieprocedure?

Wanneer je van plan bent naar een leuke nieuwe baan en graag wilt solliciteren zul je een bepaalde procedure moeten doorlopen. Globaal is de sollicitatieprocedure overal hetzelfde. Je begint met zoeken naar vacatures die jou leuk Sollicitatielijken, vervolgens volgen de sollicitatiebrief, motivatiebrief, cv en eventueel een cijferlijst. Wanneer deze zijn verstuurd krijg je een ontvangstbevestiging en een afwijzing of uitnodiging voor een sollicitatiegesprek. Meestal vinden er twee sollicitatiegesprekken plaats. Daarna kan er ook nog van je worden gevraagd om een assessment af te leggen. Tot slot als je al deze stappen hebt doorlopen en de werkgever heeft besloten dat jij de meest geschikte kandidaat bent zul je alleen het contract nog moeten ondertekenen.

Wil je weten wat je precies van iedere stap kunt verwachten? Lees hier meer over de sollicitatieprocedure.

Wat is de juiste openingszin voor mijn sollicitatiebrief?

Over een goede openingszin kan lang worden gepiekerd. Wat is nou een goede openingszin? Moet ik wel een openingszin gebruiken? Is deze openingszin niet te cliché? Dit soort vragen spoken vaak rond in het hoofd van sollicitanten die hun brief aan het schrijven zijn. Wanneer je een goede en originele openingszin hebt kun je deze gebruiken. Je zult meteen de aandacht trekken en jezelf onderscheiden van de andere kandidaten. Heb je geen originele zin? Dan kun je beter geen openingszin gebruiken. De schrijver van de brief vind de openingszin vaak belangrijker dan de persoon die de brief leest, dus als je geen originele zin hebt is dit geen grote ramp!

Heeft een interne sollicitatie ook nadelen?Sollicitatie

Een interne sollicitatie kent 2 nadelen. Het eerste nadeel is dat externe sollicitanten zichzelf beter voor kunnen doen dan ze daadwerkelijk zijn en jij niet. De werkgever kent jou al en weet hoe jij te werk gaat en reageert in bepaalde situaties. Een ander nadeel van de interne sollicitatie kan je verleden zijn. Als jij in het verleden bepaalde fouten gemaakt hebt op je werk is je werkgever hiervan op de hoogte. Met wat pech zou dit tegen je kunnen werken.

Wat moet ik doen als ik afgewezen wordt?

Het belangrijkste wat je moet doen is doorgaan! Laat je niet uit het veld slaan door een afwijzing, ga door met solliciteren. Wat ook belangrijk is, is dat je een afwijzing vooral niet te persoonlijk moet nemen. Je kunt afgewezen worden om verschillende redenen. Misschien had die andere kandidaat net wat meer ervaring als jij of sluiten zijn diploma’s beter aan bij de eisen. Het kan ook zijn dat jij jezelf niet goed hebt kunnen onderbouwen tijdens het gesprek. In de afwijzingsbrief staat de reden vaak niet vermeld. Je kunt het bedrijf opbellen en netjes vragen om feedback. Vraag waarom je afgewezen bent en wat je de volgende keer anders kunt doen om een afwijzing te voorkomen. De meeste bedrijven zijn de beroerdste niet en zullen je vragen beantwoorden.

Wat moet er in het cv staan?

In het cv staat wie je bent en welke kwaliteiten je hebt. Het cv is je visitekaartje voor de werkgever. Hij of zij ziet in
één oogopslag wie hij of zij voor zich heeft. In je cv staan je persoonlijke gegevens en je profiel. Verder vermeld je ook je werkervaringen en opleidingen. Ook nevenactiviteiten, vaardigheden en competenties komen aan bod in het cv. Tot slot vermeld je interesses en eventuele referenties. Lees hier meer over het cv.

Perry Kroes heeft een zeer effectieve methode ontwikkeld om een curriculum vitae te schrijven. Ondertussen heeft hij hier al duizenden mee geholpen.

In de afgelopen zes jaar heeft hij uitgebreid kunnen testen welke sollicitatiemethodes goed werken en welke niet. In Het curriculum vita handboek vind je de formule die hij door de jaren heen heb ontwikkeld om effectieve Het curriculum vita te schrijven.

Deze methode is inmiddels al beproefd door meer dan 2000 werkzoekenden en loopbaancoaches in Nederland.

Assessment Oefenen