Sollicitatieblunders

Sollicitatieblunders

Je wilt natuurlijk een goede indruk maken op de recruiter, dit begint bij je sollicitatiebrief en cv. De recruiter heeft een hele stapel sollicitatiebrieven waaruit hij een kleine selectie moet maken van mogelijk geschikte kandidaten. Jij wilt hier natuurlijk bij horen. Daarvoor moet je sollicitatiebrief goed opgesteld zijn en geen fouten bevatten. De kleinste foutjes, sollicitatieblunders, kunnen er al voor zorgen dat jij niet bij de eerste selectie hoort. Er zijn enkele sollicitatieblunders die jammer genoeg te vaak voorkomen, zonde. Daarom kun je hier veelvoorkomende sollicitatieblunders vinden. Zorg ervoor dat jij niet blundert…

Assessment Oefenen

Cv template

Veel sollicitanten kiezen ervoor om gebruik te maken van een template en deze aan te passen naar hun eigen cv. Hier is echter niks mis mee, een cv template kan een zeer handig hulpmiddel zijn. Waarom kan een cv template dan zo’n grote sollicitatieblunder zijn? Veel sollicitanten zien vaak dingen over het hoofd en vullen niet alles in. Ook komt het voor dat het e-mailadres van de persoon van wie jij een cv template hebt nog onder in de voet staat. Het cv template kent ook nog een ander aandachtspuntje namelijk de naam van het document. Als jij een cv template van iemand leent check dan altijd hoef deze persoon hem op heeft geslagen. Als jij het document geen andere naam geeft zal deze naam te zien zijn. Het is een beetje raar als het document ‘cv (naam vriend)’ heet.

De aanhef

Voor de aanhef kiezen sollicitanten er vaak voor om geachte heer/mevrouw te gebruiken. Met zo’n aanhef zal je absoluut niet Sollicitatieblundersopvallen. Kies voor een aanhef die persoonlijker is. Gebruik de naam van de persoon aan wie je de brief stuurt. Staat er geen naam vermeld bij de vacature dan kun je altijd de website raadplegen of even bellen naar het bedrijf. Een andere enorme sollicitatieblunder die vaker voorkomt dan je denkt is dat een sollicitant de aanhef ‘geachte heer’ gebruikt. Behoorlijk erg als de persoon die jouw brief leest een vrouw blijkt te zijn.

Perfectionisme als valkuil

Veel sollicitanten denken dat het erg slim is om ‘perfectionisme’ als valkuil te benoemen. Er wordt gedacht dat dit slim is omdat perfectionisme zowel goede als slechte kanten heeft. Echter ben je absoluut niet de eerste sollicitant die deze clich├ę zal gebruiken. Het is slim om iets positiefs te maken van een valkuil maar ‘perfectionisme’ kun je beter achterwege laten.

Stalker gedrag

Het kan zijn dat je zo gemotiveerd bent om zoveel mogelijk informatie te verzamelen over het bedrijf. Het is slim om dit te doen omdat je deze informatie kan gebruiken om te motiveren waarom je graag bij het bedrijf wilt komen werken. Hiervoor kun je de website raadplegen en eventueel ook je gesprekspartner Googelen. De sollicitatieblunder in dit verhaal zit hem in de dunne lijn tussen een ‘goede sollicitant’ en een ‘stalker’. Sommige sollicitanten slaan namelijk iets te ver door in het zoeken naar informatie en kunnen tijdens het sollicitatiegesprek overkomen als een stalker. Het is namelijk een beetje raar als je weet hoe de kinderen van je gesprekspartners heten en waar hij of zij 4 jaar geleden op vakantie was.

WhatsApp taal gebruiken

Op WhatsApp gebruik je nou eenmaal andere taal dan wanneer je een formeel gesprek hebt. Ook op social media kanalen zoals Twitter en Instagram zul je andere woorden gebruiken, denk bijvoorbeeld aan LOL, YOLO en LMAO. Dit zijn natuurlijk extreme voorbeelden maar denk aan afkortingen die je gebruikt op social media kanalen. Vaak heb je niet eens door dat je deze gebruikt. Let hier goed op want dit soort taal is een absolute blunder in je sollicitatiebrief.

Assessment Oefenen

Verkeerd document sturen

In de meeste gevallen zul je de sollicitatiebrief en je cv via de mail naar het bedrijf moeten sturen. Dit gaat erg snel. Het enige wat Sollicitatieblundersje hoeft te doen is het e-mailadres van de ontvanger, het onderwerp en de documenten toe te voegen. Je klikt op verzenden en de mail komt direct in de inbox van de ontvanger terecht, super handig! Echter heeft dit als nadeel dat je ook heel gemakkelijk een verkeerd document mee kan sturen. Het is daarom van belang dat je altijd alles dubbel checkt. Check goed of je de juiste documenten hebt toegevoegd. Doe je dit niet dan loop je de kans dat je een verkeerd document naar de recruiter stuurt. Je hoeft geen mailtje te terug te verwachten met de vraag of je nog even het juiste document wilt opsturen.

Dingen mooier maken dan ze zijn

Ook dit is een veelvoorkomende sollicitatieblunder. Je wilt natuurlijk indruk maken en jezelf van je je beste kant laten zien. Hierdoor gaan mensen dingen vaak mooier laten lijken dan ze daadwerkelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan het upgraden van je functietitel. Of je geeft aan dat je medewerker van maand bent geweest terwijl dit niet zo is. Let hier mee op. Het kan namelijk zijn de er wordt nagetrokken of dit daadwerkelijk zo is. Als de recruiter er achter komt dat jij liegt kun je het wel vergeten.

Nonchalant gedrag

Een sollicitatie kan erg zenuwslopend zijn en stress veroorzaken. Hier heb je natuurlijk niet zoveel aan als jij de recruiter ervan wilt overtuigen dat jij de geschikte kandidaat bent voor de functie. Het helpt voor veel sollicitanten om zich zelf enigszins nonchalant te gaan gedragen. Dit kan resulteren in een enorme blunder als je dit overdrijft en ongeïnteresseerd overkomt bij de recruiter.

Perry kroes heeft een zeer effectieve methode ontwikkeld om sollicitatie brieven te schrijven. Ondertussen heeft hij hier al duizenden mee geholpen.

In de afgelopen zes jaar heeft hij uitgebreid kunnen testen welke sollicitatiemethodes goed werken en welke niet. In het sollicitatiebriefhandboek vind je de formule die hij door de jaren heen heb ontwikkeld om effectieve brief te schrijven.

Deze methode is inmiddels al beproefd door meer dan 2000 werkzoekenden en loopbaancoaches in Nederland.

Assessment Oefenen