Sollicitatiebrief aanhef

Sollicitatiebrief aanhef

De sollicitatiebrief aanhef is het eerste moment waarop je de lezer van je brief ‘groet’. Een gepaste sollicitatiebrief aanhef is daarom erg belangrijk, je zet hiermee meteen de toon. De sollicitatiebrief aanhef kun je op verschillende manieren formuleren. Je kunt kiezen voor een formele, informele, persoonlijke of onpersoonlijke aanhef. Veel sollicitanten vinden het lastig om een gepaste sollicitatiebrief aanhef te kiezen. Het is een klein detail en het lijkt misschien ook niet heel belangrijk. Ben ervan bewust dat je hiermee de manier van communiceren duidelijk maakt, dit kleine detail is zeker belangrijk! Het is verstandig om ook over de aanhef van je sollicitatiebrief even rustig na te denken.

Assessment Oefenen

Aanhef van je sollicitatiebrief

Veel sollicitanten kiezen ervoor om een algemene sollicitatiebrief aanhef te gebruiken, probeer dit te vermijden. Het is slimmer om er juist voor te kiezen om de lezer bij zijn of haar naam aan te spreken. Zelfs wanneer de naam niet vermeld staat in de vacature is het verstandig om dit te doen. Dit voelt misschien een beetje raar of brutaal maar dat is het niet. Door de naam van de lezer te gebruiken zul je meer aandacht trekken dan wanneer je kiest voor een algemene aanhef. En als jij iets wilt dan is het wel opvallen tussen de grote stapel met sollicitatiebrieven.

Staat de naam van de lezer niet vermeld in de vacature kun je proberen om deze op te zoeken. Gebruik bijvoorbeeld de website van het bedrijf om achter de naam te komen. Het is niet altijd mogelijk om hierachter te komen. De website van een bedrijf zal dit namelijk niet altijd vermelden. Kun je geen naam vinden dan kan je ervoor kiezen om even te bellen. Dit is een eenvoudige maar misschien wel een wat enge manier om erachter te komen wie verantwoordelijk is voor de sollicitatieprocedure. Veel sollicitanten zullen dit daarom ook niet doen. Wees ervan bewust dat dit absoluut NIET ongebruikelijk is. Het is juist heel verstandig om ervoor te kiezen het bedrijf even op te bellen. Door te bellen maak je meteen een assertieve indruk. Ook kun je nu gelijk je kans pakken om achter extra informatie te komen over de vacature. Vervolgens kun je deze informatie gebruiken bij het schrijven van een goede sollicitatiebrief.

Een ander voordeel is dat er een grote kans is dat de hr-medewerkers jouw zal herkennen als hij of zij jouw brief en cv ziet liggen. Zorg er daarom voor dat je via de telefoon een goede indruk hebt achtergelaten. Bedank de persoon die je aan de telefoon hebt gehad voor de informatie en zijn of haar tijd. Doordat de hr-medewerker jou herkent ben je niet een van de zoveel sollicitanten meer.

Zoals in de inleiding al is verteld kun je een aanhef op verschillende manieren formuleren. Zo kun je een formele of informele aanhef gebruiken maar ook een persoonlijk en onpersoonlijke. Er zijn nog meer varianten waarmee je rekening mee dient te houden. Hieronder worden ze uitgelegd.

Assessment Oefenen

Geslacht van de ontvanger is onbekend
Het kan zijn dat je wel achter de naam bent gekomen van de ontvanger maar dat je niet weet wat het geslacht is. Het is niet slim om een gok te wagen en te kiezen voor een geslacht. Je kunt de volgende varianten gebruiken als het geslacht van de ontvanger onbekend is:

Geachte heer of mevrouw ‘achternaam’ Sollicitatiebrief aanhef
Geachte heer/mevrouw ‘achternaam’
Geachte heer, mevrouw ‘achternaam’
Door een van de bovenstaande varianten te kiezen kun je niet fout zitten!

Geslacht en naam onbekend
Het lukt niet altijd om achter de naam van de ontvanger te komen, laat staan het geslacht. Er kan zich dus een situatie voordoen waarbij zowel de naam als het geslacht onbekend is. Je kunt in dit geval voor een van de volgende varianten kiezen:

Geachte heer, geachte mevrouw
Geachte heer, mevrouw,
Geachte heer of mevrouw,
Geachte heer/mevrouw
In bovenstaande voorbeelden wordt telkens eerst ‘heer’ benoemd en vervolgens ‘mevrouw’. De volgorde waarin je deze benoemt maakt overigens helemaal niks uit. Vaak wordt er gedacht dat je eerst ‘heer’ moet benoemen en daarna pas ‘mevrouw’. Als jij wilt kun je deze gewoon omdraaien.
Wat moet je niet doen
Veel sollicitanten maken de fout door ‘mijnheer’ als aanhef te gebruiken. Doe dit niet, gebruik geen ‘mijnheer’. Je zult er niet heel erg op afgerekend worden maar het gebruik van ‘mijnheer’ is nogal gangbaar in de Nederlandse spreektaal. Het is gebruikelijker om gewoon te kiezen voor ‘heer’. Je kunt er ook voor kiezen om ‘de heer’ als aanhef voor je sollicitatiebrief te gebruiken.

Perry kroes heeft een zeer effectieve methode ontwikkeld om sollicitatie brieven te schrijven. Ondertussen heeft hij hier al duizenden mee geholpen.

In de afgelopen zes jaar heeft hij uitgebreid kunnen testen welke sollicitatiemethodes goed werken en welke niet. In het sollicitatiebriefhandboek vind je de formule die hij door de jaren heen heb ontwikkeld om effectieve brief te schrijven.

Deze methode is inmiddels al beproefd door meer dan 2000 werkzoekenden en loopbaancoaches in Nederland.

Assessment Oefenen