Sollicitatietips

Sollicitatietips

Goede sollicitatietips mogen niet ontbreken bij een goede voorbereiding. Het sollicitatiegesprek en de sollicitatiebrief zijn 2 belangrijke onderdelen van de sollicitatieprocedure. De volgende sollicitatietips vergroten de kans op een geslaagd gesprek en een succesvolle brief.

Assessment Oefenen

Tips sollicitatiegesprek

Het sollicitatiegesprek is erg belangrijk. Waarschijnlijk is dit het eerste moment dat jij en je (hopelijk) toekomstige werkgever elkaar in het echt zien. Het is belangrijk dat je een goede eerste indruk maakt en ook een goede indruk achterlaat na het gesprek. Hier vind je 5 tips die voor een geslaagd sollicitatiegesprek zullen zorgen:

Zorg dat je op tijd komt

Het maakt geen goede eerste indruk om tijdens het sollicitatiegesprek te laat te komen. Zorg ervoor dat je iets te vroeg bent zodat je nog wat speling hebt. Houd rekening met de manier van reizen. Ga je met de trein? Check altijd van te voren of er vertragingen zijn. Als je met de auto gaat dien je rekening te houden met eventuele files. Maak het jezelf ook zo makkelijk mogelijk door alles wat je nodig hebt de dag van te voren al klaar te leggen. Zo voorkom je dat je uit haast wat vergeet of niet kan vinden.
Positief praten over vorige werkgevers
Tijdens het sollicitatiegesprek kun je verwachten dat er gevraagd zal worden naar eerdere banen die je gehad hebt en de ervaringen die je daar hebt opgedaan. Zorg ervoor dat je positief praat over je vorige werkgevers. Het komt niet netjes en professioneel over als je negatief over hen praat. Het kan natuurlijk voorkomen dat je niet zo’n goede ervaringen opgedaan hebt op je vorige werk. Mocht dit het geval zijn dan kun je dat best zeggen maar geef het verhaal dan wel een positief tintje. Zeg na dat je je verhaal gedaan hebt bijvoorbeeld: maar ik heb wel leuke collega’s leren kennen en veel werkervaring opgedaan. Kortom: maak je vorige bedrijf en collega’s niet zwart!

Assessment Oefenen

Zorg voor de juiste kleding

De juiste kleding draagt bij aan het maken van een goede eerste indruk. Ook zorgt de juiste kleding ervoor dat je zelfverzekerder en professioneler over zult komen. Belangrijk is wel dat jij je prettig voelt in de kleding die je draagt! Zorg voor kleding die past bij het bedrijf. Neem een kijkje op de website om te zien welke kleding bij de cultuur van het bedrijf past. Behalve je kleding is het ook belangrijk dat je haar er verzorgd uitziet. Verder zorg je er ook voor dat je niet naar een vieze zweet lucht of naar rook ruikt. Douche de ochtend van te voren en spuit een lekker luchtje op. Doe dit subtiel en niet te overdreven je wilt immers geen hele walm van jouw parfum achterlaten.

Vragen

Zorg ervoor dat je in staat bent standaard vragen (over het bedrijf) te beantwoorden. Het komt erg onvoorbereid over als dit je niet lukt. Stel ook zelf vragen tijdens het sollicitatiegesprek. Door zelf vragen te stellen laat je dat je geïnteresseerd bent. Zorg er wel voor dat je geen dingen vraagt die tijdens het gesprek al verteld zijn. Dan zal er geconcludeerd worden dat je onoplettend bent. Wil je meer informatie over vragen die je kunt verwachten en het zelf stellen van vragen? Klik dan hier.
Antwoorden
Probeer tijdens het sollicitatiegesprek niet alleen maar antwoorden te geven die wenselijk zijn. Zorg ervoor dat je tijdens het gesprek antwoord naar waarheid en dat je deze antwoorden goed kunt onderbouwen met voorbeelden. Wanneer je alleen maar wenselijke antwoorden geeft die totaal niet bij jou passen zul je snel door de mand vallen. De kans dat je dan nog aangenomen wordt voor de baan wordt meteen een heel stuk kleiner.

Tips sollicitatiebrief

Het schrijven van een goede sollicitatiebrief is erg belangrijk. Het doel van de sollicitatiebrief is om uitgenodigd te worden voor een gesprek. De sollicitatiebrief moet dus goed en onderscheidend van andere brieven zijn.

De volgende 5 tips dragen bij aan het schrijven van een goede sollicitatiebrief:

Gebruik een juist e-mail adres

Tegenwoordig komt het steeds vaker voor dat je de sollicitatiebrief per e-mail moet versturen. Zorg ervoor dat je een normaal en net e-mail adres hebt. Maak desnoods een apart e-mail adres aan voor zakelijke mails. Het beste kun je gewoon je voor- en achternaam gebruiken dus: voornaamachternaam@hotmail.com. Vermijd e-mail adressen zoals punkgirl@hotmail.com, dit komt niet professioneel over.

Blaas niet te hoog van de toren

Zorg ervoor dat je in niet te zelfverzekerd over komt in je brief. Dit vinden de meeste werkgevers erg irritant. Gebruik in je brief geen zinnen zoals: gefeliciteerd u heeft de meeste geschikte kandidaat gevonden! Dit wekt alleen meer irritaties op. Je kunt in je brief beter beschrijven dat je graag op gesprek wilt komen en waarom de functie jou aanspreekt en bij jou past.

Lettertype en lettergrootte

Gebruik een standaard lettertype zoals bijvoorbeeld Arial. Gebruik geen scheve of hele sierlijke lettertypes die je persoonlijk misschien wel mooier vind, houd het standaard. Verder dien je ook rekening te houden met de lettergrootte die je gebruikt. Niet te klein en niet te groot maar duidelijk en leesbaar.

Enthousiasme

Laat in de brief je enthousiasme voor de functie en bedrijf blijken. Zorg ervoor dat je laat zien dat je echt graag bij specifiek dit bedrijf wilt werken. Onderbouw ook goed waarom je dat zo graag wilt. Hetzelfde geldt voor de functie. Laat zien dat je graag deze functie wilt uitoefenen en vertel ook waarom je dat wilt en waarom de functie goed bij jou past.

Spelling

Voorkom spelfouten! Er komt niks zo onprofessioneel over als het maken van spelfouten. Natuurlijk kan het voorkomen dat je ergens een klein spelfoutje gemaakt hebt. Een brief die helemaal vol staat met spelfouten is een ander verhaal. Grote kans dat de werkgever je brief niet zo serieus zal nemen als de andere brieven die hij gekregen heeft. Mocht je alsnog uitgenodigd worden voor een sollicitatiegesprek dan zul je een stapje achterlopen in vergelijking met de andere kandidaten.
Perry Kroes heeft een zeer effectieve methode ontwikkeld om sollicitatie brieven te schrijven. Ondertussen heeft hij hier al duizenden mee geholpen.

In de afgelopen zes jaar heeft hij uitgebreid kunnen testen welke sollicitatiemethodes goed werken en welke niet. In het sollicitatiebriefhandboek vind je de formule die hij door de jaren heen heb ontwikkeld om effectieve brief te schrijven.

Deze methode is inmiddels al beproefd door meer dan 2000 werkzoekenden en loopbaancoaches in Nederland.

Assessment Oefenen