Solliciteren

Solliciteren

Solliciteren is iets wat iedereen vaak in zijn leven doet. Solliciteren kan erg zenuwslopend zijn omdat je vaak onder druk staat en er veel andere kandidaten op dezelfde functie solliciteren. Om de baan te krijgen is het belangrijk dat je goed kunt solliciteren. Er zijn verschillende manieren waarop je kunt solliciteren en natuurlijk komen er ook nog andere aspecten zoals de sollicitatiebrief, CV, motivatiebrief en het sollicitatiegesprek bij kijken.

Assessment Oefenen

Werk zoeken

Wanneer je ontslagen bent, je contract niet verlengd wordt of klaar bent met je opleiding begin je met het zoeken van werk. Wanneer je een paar leuke functies gevonden hebt is de volgende stap solliciteren op die functie. Je zult ongetwijfeld niet de enige zijn die solliciteert op de functie daarom is een goede voorbereiding van belang. Hier vind je de belangrijkste begrippen uitgelegd die je tegenkomt bij het solliciteren naar een nieuwe baan.

Vacatures

Op internet, de krant, in etalages, advertenties en bij het uitzendbureau zijn allerlei vacatures te vinden. Een vacature is een open plek op de arbeidsmarkt waar een werkgever iemand voor zoekt om deze open plek te vullen. Er wordt dus gevraagd naar een persoon die geschikt is voor de baan. Jij kunt hier op reageren door te solliciteren op de vacature.

Er zijn verschillende aspecten die altijd in de vacatures te vinden zijn. Een beschrijving van het bedrijf, de werksfeer en de organisatiecultuur vind je altijd terug in de vacature. Zo krijg je al een klein beetje een beeld bij wat voor soort bedrijf je misschien gaat solliciteren. Ook de bedrijfsgegevens zoals het telefoonnummer en adres vind je in de vacature.

De openstaande functie en een functieomschrijving zijn ook te vinden in de vacature. Dit is erg belangrijk, je solliciteert immers niet op een functie die jou totaal niet ligt of op een functie waarbij je niet in staat bent om hem uit te oefenen.

Opleidingseisen en functie-eisen worden ook beschreven. Check altijd of je aan deze eisen voldoet. Vaak wordt er afgevraagd of het nut heeft om te solliciteren op de functie als je niet aan de eisen voldoet. Wanneer de afwijking erg groot is heeft het geen nut om te gaan solliciteren. Bij een minimale afwijking kun je het altijd proberen.

Natuurlijk vind je in de vacature ook nog de manier waarop jij als sollicitant moet reageren en wanneer de vacature gesloten wordt.

Assessment Oefenen

Intern solliciteren

Intern solliciteren houdt in dat je solliciteert bij het bedrijf waar je op het moment werkzaam bent. Wanneer komt intern solliciteren voor? Werknemers solliciteren intern wanneer bijvoorbeeld de functie vrijkomt die zij altijd al gewild hebben. Tussen extern (solliciteren op vacatures) en intern solliciteren zit een groot verschil. Wanneer je intern solliciteert ben je al bekend met het bedrijf en het bedrijf met jou. De sollicitatieprocedure wijkt verder niet veel af van een externe sollicitatie. Onthoud wel dat je je beste kant tijdens de sollicitatieprocedure moet laten zien ook al kent het bedrijf jou en al je sterke kanten al. Lees hier meer over intern solliciteren.

Online solliciteren

Solliciteren

Op internet zijn een groot aantal vacatures te vinden. Het internet wordt door werkgevers ook steeds vaker ingezet om vacatures te verspreiden. Dit is een erg makkelijke manier om veel mensen te kunnen bereiken. Ook voor sollicitanten is het online zoeken van vacatures en online solliciteren een stuk makkelijker. Sollicitatiebrieven kunnen erg makkelijk door de sollicitant naar de werkgever worden gestuurd via de mail. De werkgever krijgt de sollicitatiebrief meteen binnen, kortom online solliciteren gaat een stuk sneller.

Wanneer je online solliciteert op een vacature kan het zijn dat je een sollicitatieformulier in moet vullen. Hierin staat precies aangegeven wat het bedrijf van jou wilt weten. Vaak moet je bij een sollicitatieformulier je CV uploaden. Lees hier meer over online solliciteren.

Open sollicitatie

Een open sollicitatie kan best eng en spannend zijn. Je solliciteert namelijk niet op een openstaande vacature. Het lijkt misschien niet erg nuttig om ongevraagd op een functie te solliciteren maar dat kan het zeker wel zijn. Via open sollicitaties wordt ongeveer 20 % van de openstaande functies ingevuld. Open solliciteren heeft zo zijn voordelen en nadelen. Door middel van een open sollicitatie heb je hoogstwaarschijnlijk niet te maken met concurrentie omdat er geen openstaande vacature te vinden is voor andere. Ook laat je door middel van een open sollicitatie zien hoe gemotiveerd je bent. Je solliciteert immers op een functie waar geen vacature van te vinden is. Een nadeel van open solliciteren is dat je sollicitatiebrief weg gelegd wordt. Er is bijvoorbeeld helemaal geen plaats of het heeft geen prioriteit. Lees hier meer over open solliciteren.

Sollicitatiebrief

Het schrijven van een goede sollicitatiebrief kan erg lastig zijn. Vaak ben je een beetje zenuwachtig en ontstaan er twijfels over of datgene wat je schrijft wel goed en relevant is. In de sollicitatiebrief is te vinden wat jij als sollicitant voor meerwaarde voor het bedrijf hebt, dus wat heb jij het bedrijf en de werkgever te bieden? Je wilt dat de werkgever na het lezen van jouw sollicitatiebrief denkt dat jij de beste kandidaat bent en jou uitnodigt voor een sollicitatiegesprek. Om een goede sollicitatiebrief te schrijven moet je weten waar de werkgever precies naar opzoek is en hier op inspelen. Ook de opbouw van de brief is erg belangrijk. Lees hier meer over de sollicitatiebrief.

CV

Je CV is erg belangrijk. De werkgever zal deze ook goed bestuderen. In je CV staat in het kort wat jouw werkervaringen zijn en welke opleidingen je gevolgd hebt. Je kennis en ervaringen komen hier dus aan bod. Met je CV laat je de werkgever jouw kwaliteiten zien. Lees hier meer over het cv.

Motivatiebrief

Zoals de naam al zegt beschrijf je in de motivatie brief de reden waarom jij graag bij dit bedrijf wilt werken en waarom de functie goed bij jou past, je motivatie dus. Het schrijven van een goede motivatiebrief is niet gemakkelijk. Je moet ervoor zorgen dat jouw motivatiebrief opvalt. Dat betekent dat je onderscheidend moet zijn van de rest van de sollicitanten. Lees hier meer over de motivatiebrief.

Perry Kroes heeft een zeer effectieve methode ontwikkeld om sollicitatie brieven te schrijven. Ondertussen heeft hij hier al duizenden mee geholpen.

In de afgelopen zes jaar heeft hij uitgebreid kunnen testen welke sollicitatiemethodes goed werken en welke niet. In het sollicitatiebriefhandboek vind je de formule die hij door de jaren heen heb ontwikkeld om effectieve brief te schrijven.

Deze methode is inmiddels al beproefd door meer dan 2000 werkzoekenden en loopbaancoaches in Nederland.

Assessment Oefenen