Super sollicitatie

Super sollicitatie

Iedere sollicitant hoopt natuurlijk op een super sollicitatie. Een sollicitatie waarbij alles goed gaat, vanaf begin tot eind. Je kunt je voorstellen dat dit haast nooit voorkomt. Echter kun je er voor een groot deel wel zelf voor zorgen dat je sollicitatie een stuk soepeler verloopt. Hierdoor heb je alsnog de kans op een super sollicitatie.

Assessment Oefenen

Sollicitatiebrief

Het begint natuurlijk allemaal bij de sollicitatiebrief. Een werkgever of recruiter krijgt erg veel reacties op een openstaande vacature en krijgt dus erg veel brieven binnen. Het kan voorkomen dat er wel honderd mensen reageren op dezelfde vacature als jij. Voor de werkgever of recruiter ben jij een nummertje, een van de vele kandidaten die de baan wilt bemachtigen. Dit wil je natuurlijk niet. Als jij een super sollicitatie wilt moet je ervoor zogen dat je geen ‘nummertje’ bent. Gelukkig kun je jezelf in dit stadium al onderscheiden van de andere kandidaten.

Het is de bedoeling dat de werkgever of recruiter jou zal herkennen als hij of zij jouw sollicitatiebrief voorgeschoteld krijgt. Hier kun je voor zorgen door naar hete bedrijf te bellen. Je kunt bijvoorbeeld vragen om extra informatie over de vacature. Hierdoor heeft het bedrijf jouw naam al een keer gehoord en zal er een belletje gaan rinkelen als ze jouw naam op de sollicitatiebrief zien staan. Verder kun je de extra informatie die je door middel van het telefoongesprek hebt verkregen ook verwerken in je sollicitatiebrief.

Wil jij meer tips voor je sollicitatiebrief die voor een super sollicitatie zullen zorgen? Klik dan hier voor sollicitatiebrief tips!

Curriculum Vitae

Het cv is ook een prima gelegenheid om jezelf te onderscheiden van andere kandidaten. Dit kun je doen door je cv persoonlijker te maken door een profielschets boven in je cv te zetten. De meeste kandidaten maken hier geen gebruik van. Wil jij meer informatie? Klik hier en lees meer over de profielschets.

Er zijn veel mensen die last hebben van ‘belemmeringen’ in hun cv. Bij een belemmering in je cv kun je denken aan bijvoorbeeld een jobhopper, ontslag, een gat in je cv, een onafgeronde opleiding of je voldoet niet aan de vraag. Gelukkig zijn er bepaalde manieren om deze belemmeringen te verpakken en om er positief mee om te gaan. Wil jij weten hoe je om kunt gaan met belemmeringen in je cv. Lees hier meer over belemmeringen in je cv.

Assessment Oefenen

Sollicitatiegesprek

Een goede sollicitatiebrief en een goed cv hebben als doel om een uitnodiging te bemachtigen voor het sollicitatiegesprek. Als je een uitnodiging hebt ontvangen heb je dit doel dus bereikt. Meestal worden er meerdere sollicitatiegesprekken gevoerd. Houd er rekening mee dat je er twee zult krijgen. Dat je op gesprek mag komen is natuurlijk een goed teken maar je bent er nog lang niet. Er zullen ook andere sollicitanten zijn die op een gesprek mogen komen. Hier moet jij het nog steeds van zien te winnen.

Het is daarom belangrijk dat je jezelf goed voorbereid op het sollicitatiegesprek. Het kan erg lastig zijn om een sollicitatiegesprek Super sollicitatievoor te bereiden, want waar moet je in hemelsnaam beginnen? Je weet vaak ook niet precies wat je kunt verwachten en waar je je op moet richten. Er zijn echter verschillenden dingen waar je rekening mee moet houden tijdens het voorbereiden van het gesprek. Zo is het bijvoorbeeld erg slim om je in het bedrijf te verdiepen. Hierdoor kun je zelf ook wat over het bedrijf vertellen en laat je zien dat je zeer geïnteresseerd en gemotiveerd bent. Wil jij weten hoe je het sollicitatiegesprek goed kunt voorbereiden? Klik hier en vind meer informatie over het sollicitatiegesprek voorbereiden

Vooral in het eerste sollicitatiegesprek zullen er een aantal ‘standaard’ sollicitatievragen zijn. Dit zijn vragen die in bijna ieder sollicitatiegesprek gesteld worden. Je kunt er dus vanuit gaan dat jij deze vragen ook krijgt, of in ieder geval iets in deze richting. Het is erg handig om kennis te hebben van de standaard sollicitatievragen. Deze kun je namelijke rg gemakkelijk voorbereiden. Verder is het ook fijn dat je weet wat je ongeveer kunt verwachten, in grote lijnen. Er bestaan ook verboden sollicitatievragen. Het is slim om deze een keer door te nemen en te weten hoe je hier het beste op kunt reageren. Verder heb je tijdens het gesprek ook de mogelijkheid om zelf vragen te stellen. Ik raad je aan om gebruik te maken van deze mogelijkheid. Zorg er wel voor dat je slimme vragen stelt. Vraag niet iets wat de werkgever 10 minuten geleden verteld heeft, of iets wat erg logisch is omdat je perse iets wilt vragen. Lees hier meer over sollicitatievragen.

Kleding

De juiste kleding is erg belangrijk voor een super sollicitatie. Het wordt vaak onderschat welk belang gepaste kleding heeft. Iedereen weet natuurlijk dat je niet in je trainingsbroek naar een sollicitatie moet gaan maar toch schieten nog veel mensen de plank mis als het om de juiste kleding gaat.

Je kleding draagt bij aan de eerste indruk die de werkgever van jou verkrijgt, en deze is erg belangrijk. Het is namelijk erg lastig om nog een goede indruk te maken op de werkgever als je eerste indruk niet goed was. Als de werkgever geen goede eerste indruk van jou heeft zal hij deze gevoelens meenemen in het gesprek, meestal onbewust. Wil je meer lezen over de juiste sollicitatiekleding? Lees hier meer de juiste sollicitatiekleding.

Perry kroes heeft een zeer effectieve methode ontwikkeld om sollicitatie brieven te schrijven. Ondertussen heeft hij hier al duizenden mee geholpen.

In de afgelopen zes jaar heeft hij uitgebreid kunnen testen welke sollicitatiemethodes goed werken en welke niet. In het sollicitatiebriefhandboek vind je de formule die hij door de jaren heen heb ontwikkeld om effectieve brief te schrijven.

Deze methode is inmiddels al beproefd door meer dan 2000 werkzoekenden en loopbaancoaches in Nederland.

Assessment Oefenen