Uitnodiging sollicitatiegesprek

Uitnodiging sollicitatiegesprek

Nadat je de sollicitatiebrief en je cv de deur uit hebt gedaan breekt een zenuwslopende periode aan. Het is nu wachten op een uitnodiging of een afwijzing voor het sollicitatiegesprek. Voor je gevoel duurt het eeuwen voordat je antwoord krijgt en dat is begrijpelijk. Als je uiteindelijk een afwijzing binnenkrijgt kan dit best wel pijn doen. Je verzamelt vervolgens al je hoop en doet de volgende sollicitaties de deur uit. Echter krijg je afwijzing na afwijzing binnen. Hoe kun je er nou voor zorgen dat dit niet gebeurt, en dat je een uitnodiging voor het sollicitatiegesprek weet te bemachtigen?

Assessment Oefenen

Afwijzing

Een afwijzing krijgen voor de baan die je graag had willen bemachtigen is erg zuur. De afwijzingen die door bedrijvend e deur uit Uitnodiging sollicitatiegesprekworden gedaan zijn bijna altijd erg onpersoonlijk, gewoon een standaard afwijzingsbrief. Dit kan voor sommige mensen vervelend zijn. Echter moet een bedrijf misschien wel 50 afwijzingen versturen voor één vacature. De werkgever of recruiter heeft dan simpelweg niet de tijd om iedere afwijzing persoonlijk te maken en tot in de details van de redenen van jouw afwijzing te treden. Maar alsnog blijft dit erg vervelend.

Het komt vaker voor dan je denkt dat mensen met een prima cv afgewezen worden. Stel je eens voor hoe vervelend dat is. Je weet dat het niet aan je kennis en kunde ligt. Je hebt de juiste diploma’s en voldoende werkervaring. Misschien heb je zelfs nog een aantal aanbevelingen. En toch wordt je niet uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.

In dit soort situaties gaan mensen vaak denken dat het probleem bij iets persoonlijks van hunzelf ligt. Je gaat twijfelen aan je leeftijd of persoonlijke voorkeur zoals in de politiek. Misschien ligt het wel aan je uiterlijk? Dit kan leiden tot een hoop overbodige onzekerheden. Maar waar ligt het probleem dan wel?

Uitnodiging krijgen

Om een uitnodiging te krijgen voor het sollicitatiegesprek moet je een goede indruk maken met je sollicitatiebrief en je cv. Dit is het punt waarop veel sollicitanten fouten maken. Ook al beschik je over een perfecte inhoud voor je cv, het is belangrijk dat je al je kwaliteiten ook echt overbrengt op de persoon die je brief en je cv leest.

Iedereen weet natuurlijk dat je cv heel belangrijk is maar onderschatten vaak de hoeveelheid mensen die op basis van hun cv worden afgewezen. Met je cv vertegenwoordig je jezelf, het is je persoonlijke visitekaartje. Jij bent er niet bij op het moment dat de werkgever je cv leest. Op dat moment moet je cv al het werk doen om jou een uitnodiging voor het gesprek te bezorgen.

Dit betekent niet alleen dat je de juiste informatie voor de inhoud moet hebben. Dit betekent ook dat je de inhoud op de juiste manier weet te communiceren, en dat kan best lastig zijn.

Ben jij een van de vele personen vele personen die niet wordt uitgenodigd terwijl je ervan overtuigd bent over de juiste kennis, vaardigheden, diploma’s, ervaringen etc te beschikken? Dan ligt dit dus waarschijnlijk niet aan jou maar aan je cv. Jij als persoon wordt niet afgewezen maar de persoon die je met je cv overbrengt wordt afgewezen.

Assessment Oefenen

Wat je goed moet realiseren is dat iedereen anders is, jij ook. Jij bent daarom een uniek persoon en niemand is zoals jij. Dit is belangrijk om te beseffen. Ook is het belangrijk om te weten waar je in uit blinkt. Misschien heb jij er wel voor gezorgd dat de verkoopcijfers enorm zijn gaan stijgen of heb je het ziekteverzuim onder het personeel enorm terug kunnen dringen. Zorg ervoor dat je dit soort dingen weet van jezelf.

Kortom, het begint dus allemaal bij het verkeerd opstellen van een cv.

Curriculum Vitae

Er zijn verschillende soorten cv’s die je kunt gebruiken. De eerste stap is dus om te bepalen welk cv voor jou het beste is. Door hier de juiste keuze in te maken kun je jezelf beter overbrengen bij de persoon die je cv leest. De aandacht wordt hierdoor namelijk naar de juiste dingen getrokken en je zorgt ervoor dat de werkgever in één blik kan zien met wie hij heeft te maken. Er bestaan vijf verschillende cv’s: het moeder cv, het chronologische cv, het vaardigheden cv, het netwerk cv en het euro-cv. Wil je meer informatie? Lees hier meer over de verschillende soorten cv’s.

Veel sollicitanten kiezen ervoor om gebruik te maken van een cv-template. Andere sollicitanten zweren erbij dat dit erg dom is om te doen. Een cv template gebruiken zal er niet voor zorgen dat je cv gelijk een stuk beter en effectiever zal zijn dan wanneer je dit niet had gebruikt. Om een cv-template wel effectief te maken dien je deze op een juiste manier te gebruiken. Lees hier meer over het cv-template.

Waar sollicitanten ook vaak tegenaan lopen zijn belemmeringen. Hoe kun je jezelf nou verkopen als er belemmeringen in je cv staan? Ook hierbij gaat het weer om de manier waarop je de belemmeringen verpakt. Denk bij belemmeringen aan een gat in je cv, onafgeronde opleiding, jobhopper, niet voldoen aan de vraag of ontslag. Heb jij belemmeringen die een mooie verpakking nodig hebben? Klik hier en lees meer.

Verder wil je er natuurlijk ook voor zorgen dat jij jezelf onderscheid van andere met je cv. Je wilt meteen opvallen bij de werkgever en ervoor zorgen dat jij in zijn geheugen blijft hangen. Dit kun je doen door een persoonlijk profiel aan het begin van je cv te plaatsen. Hiermee maak je je cv een stuk persoonlijker. Lees hier meer over het persoonlijk profiel op je cv.

Perry kroes heeft een zeer effectieve methode ontwikkeld om sollicitatie brieven te schrijven. Ondertussen heeft hij hier al duizenden mee geholpen.

In de afgelopen zes jaar heeft hij uitgebreid kunnen testen welke sollicitatiemethodes goed werken en welke niet. In het sollicitatiebriefhandboek vind je de formule die hij door de jaren heen heb ontwikkeld om effectieve brief te schrijven.

Deze methode is inmiddels al beproefd door meer dan 2000 werkzoekenden en loopbaancoaches in Nederland.

Assessment Oefenen