Assessment Oefenen

Assessment oefenen

Je assessment oefenen is belangrijker dan je denkt. Je kunt je scores op de verschillende onderdelen aanzienlijk verhogen. Er zijn ook veel kandidaten die er voor kiezen om zich niet voor te bereiden en niet te oefenen voor het assessment. 9 van de 10 kandidaten die hiervoor kiest haalt het assessment niet, dat is dus 90 procent!

Assessment Oefenen

Oefen een assessment bij Assessment-Training.com

Je assessment oefenen is niet alleen belangrijk om je scores te verhogen maar ook voor het gevoel waarmee je het assessment ingaat. Voel je je voorbereid en weet je wat je te wachten staat? Dan ga je zelfverzekerd het assessment in! Heb je geen idee wat er precies gaat gebeuren en wat voor soort onderdelen je gaat krijgen? Dan zul je onzeker aan het assessment beginnen en dat is iets wat niemand wilt!

Sta stil bij het feit dat als je niet oefent je het risico op afvallen vergroot en dit is een risico dat niemand wilt nemen. Oefenen is dus van groot belang, zorg ervoor dat je er alles aan gedaan hebt om het assessment te halen.

Assessment oefenen

Hoe oefen ik het assessment?

Hoe kun je nou het beste een assessment oefenen? Je begint met een goede voorbereiding. Je kunt moeilijk een assessment gaan oefenen als je niet goed voorbereid bent over de inhoud, verschillende onderdelen etc. Lees hier alles over een goede voorbereiding.

Na een goede voorbereiding weet je precies wat je van ieder onderdeel kunt verwachten en waar je op moet letten. Nu kun je dus beginnen met oefenen. Er zijn een hele hoop onderdelen waarbij oefenen zorgt voor een beter resultaat.

Assessment Oefenen

Capaciteitentest

Deze test bestaat weer opnieuw uit veel verschillende onderdelen. Je zult dus ieder onderdeel specifiek moeten gaan oefenen. Zoals ik net al aangegeven heb zorg je er eerst voor dat je weet waar het over gaat voordat je begint met oefenen.

Het makkelijkste is om per onderdeel te werk te gaan. Stel je wilt beginnen met het oefenen van figuurreeksen. Zorg ervoor dat je weet wat figuurreeksen zijn en dat je op de hoogte bent van eventuele oplosstrategie├źn. Vervolgens ga je oefeningen maken. Je zult er al snel achterkomen of dit goed gaat.

Merk je dat het niet helemaal lekker gaat of dat je veel hebt lopen gokken, bekijk de antwoorden dan goed. Lees de uitleg van het antwoord en kijk of je daarna snapt waarom dit antwoord goed is. Als je dit een paar keer doet neem je de logica of de oplosstrategie vanzelf in je op.

Tip 1
Oefen niet totdat het je lukt maar oefen tot je er zeker van bent dat het niet meer fout gaat!

Tip 2
Neem het oefenen serieus. Doe net alsof je het echt assessment al aan het afleggen bent. Je kunt op deze manier beter beoordelen hoe je doet. Blijf er van bewust dat je toekomstige baan van het assessment afhangt.

Assessment oefenen

Wil jij na deze uitleg jezelf goed voorbereiden? Zorg ervoor dat je optimaal bent voorbereid en oefen behalve dit onderdeel ook alle andere onderdelen met de Assessment Training!

Assessment Oefenen

Test allerlei soorten assessments