Wat is een competentietest?

Wat is een competentietest?

Tijdens het assessment krijg je te maken met een competentietest. Het is van belang dat je over zelfkennis beschikt en weet welke competenties op jou van toepassing zijn om de test zo goed mogelijk te maken.

Assessment Oefenen

De competentietest

Tijdens deze test krijg je stellingen waarin een competentie verwerkt zit. Jij moet met plusjes en minnetjes aangeven in welke maten deze stelling op jou van toepassing is.

Gedurende de test zul je gaan merken dat veel stellingen op elkaar lijken. Dit komt omdat er meerdere stelling bij één competentie horen. Zo kan er ook gekeken worden of je de competentietest eerlijk maakt. Als jij de ene keer jezelf 2 plusjes geeft voor een stelling die over samenwerken gaat en vervolgens bij een andere stelling één minnetje invult die ook over samenwerken gaat, zien de assessors dat je niet helemaal eerlijk bent. Je bent meteen een heel stuk minder geloofwaardig, ook al heb je de rest van de competentietest wel eerlijk ingevuld.

Dit is ook meteen een reden om alles eerlijk in te vullen. Met de competentietest worden er meerdere competenties getest. Kies je ervoor om niet eerlijk te zijn omdat je denkt dat je zo beter aan de eisen voldoet, zul je alles moeten onthouden wat je ingevuld hebt. Wees daarom gewoon eerlijk.

Om deze test eerlijk in te vullen is zelfkennis nodig. Het kan voorkomen dat je bij sommige stellingen gewoon niet weet wat je jezelf nou moet geven. Denk daarom altijd van te voren na over je competenties. Het maken van een proeftest is ook handig, je krijgt meteen een inschatting of het je lukt om de test te maken zonder te twijfelen aan de antwoorden die je geeft.

Assessment Oefenen

Waarom een competentietest?

Een organisatie beschikt over bepaalde kerncompetenties. Dit zijn competenties die de organisatie nodig heeft om hun doel te bereiken. Van deze kerncompetenties worden de competenties afgeleid waarover de werknemers moeten beschikken. Als een organisatie hun werknemers hier niet op selecteert zal het doel ook niet gehaald worden. Omdat iedere organisatie andere doelen heeft, verschilt het per organisatie welke competenties zij in jou zullen zoeken.

Dankzij de competentietest wordt meteen duidelijk wat de sterke kanten zijn van een kandidaat. Ook de zwakke kanten komen hieruit naar voren. Door middel van de competentietest is de kans voor de organisatie groter dat zij de juiste persoon aannemen. Het is vanzelfsprekend dat een organisatie veel baat heeft bij het aannemen van een werknemer waarbij de competenties aansluiten op dat gene wat hij of zij moet doen. Ook voor jou heeft dit voordelen. Je zult sneller succesvol worden als je een baan hebt die bij jou competenties aansluit. Het resultaat gaat natuurlijk samen met de resultaten van de capaciteitentest en de praktijksimulaties.

Uitslag competentietest

Als je de competentietest afgerond hebt krijg je een rapport met de uitslag. Het rapport is zo gemaakt dat het simpel te begrijpen is. Meestal zijn er grafieken in te vinden waaruit je heel snel en duidelijk af kunt lezen wat jou resultaten zijn. Het rapport bevat ook uitleg van de behaalde resultaten. In sommige rapporten zijn er ook ontwikkelpunten en tips te vinden.

Assessment oefenen

Wil jij na deze uitleg jezelf goed voorbereiden? Zorg ervoor dat je optimaal bent voorbereid en oefen behalve dit onderdeel ook alle andere onderdelen met de Assessment Training!

Assessment Oefenen