Diagrammen oefenen

Diagrammen oefenen is belangrijk om optimaal voorbereid te zijn op het assessment. Diagrammen oefenen zorgt ervoor dat je een inschatting van je niveau kan maken. Veelvuldig diagrammen oefenen zal ervoor zorgen dat je in staat bent een hoger resultaat te behalen op het assessment. De diagrammen test wordt vaak ingezet. Houd er rekening mee dat jij deze ook moet maken! Door middel van deze test kan er een inschatting gemaakt worden van je verbale intelligentie en logisch redeneren. Dit zijn de 2 belangrijkste vaardigheden die je nodig hebt. Om de test goed te maken zul je deze 2 vaardigheden moeten combineren. Verbale intelligentie en logisch redeneren worden overigens ook als twee belangrijke vaardigheden gezien. Het is van belang dat jij aan de werkgever bewijst dat je over deze vaardigheden beschikt. Zorg ervoor dat je boven de andere kandidaten uitsteekt, dat jouw score vele male hoger is dan die van de rest. Hoe doe je dit? Dit doe je door heel veel te oefenen. Oefen hier alvast enkele diagrammen. Scroll naar beneden voor een voorbeeld, uitleg, tips en oefeningen.

Assessment Oefenen

Kijk als eerst naar de gegeven begrippen

Ga na of je de betekenis weet van ieder begrip. Staat er een begrip in het rijtje wat je niet kent en je hebt de mogelijkheid om woorden op te zoeken, doe dit dan! Diagrammen oplossen lukt niet als je de woorden niet kent.
Bepaal de relatie tussen de begrippen

Vervolgens bepaal je de relatie van de woorden. Is dit je gelukt dan zie je waarschijnlijk meteen de goede diagram die bij de begrippen hoort. Het is aan te raden om nog niet direct naar de diagrammen te kijken. Probeer eerst zelf de relatie te bepalen. Als dit niet lukt kun je wel eerst naar de antwoordmogelijkheden kijken.

Assessment Oefenen

Kijk naar de antwoordmogelijkheden

Soms lukt het niet om er helemaal zelf uit te komen. Je kent de begrippen misschien niet of je bent zo zenuwachtig dat het niet meer lukt. Als jou dit overkomt, kun je het beste eerst naar de antwoordmogelijkheden kijken. Soms kun je ook gewoon even niet op het verband komen. Als je dan naar de verschillende grafische voorstellingen kijkt, is de kans groot dat je en ‘ohjaa!’ momentje hebt. Probeer het wel altijd eerst zelf te doen!

Diagrammen oefenen

De belangrijkste tip is natuurlijk: diagrammen oefenen! Zorg ervoor dat je optimaal bent voorbereid en er helemaal klaar voor de test bent. Hieronder kun je al enkele diagrammen oefenen.

Assessment Oefenen