Arbeidsvoorwaardengesprek tips

Arbeidsvoorwaardengesprek tips

Arbeidsvoorwaardengesprek tips zijn erg handig en het is slim om deze door te lezen voor je naar het gesprek toe gaat. Het arbeidsvoorwaardengesprek wordt door kandidaten als zwaarder ervaren dan de voorafgaande sollicitatiegesprekken. Daarom hebben wij de 7 handigste arbeidsvoorwaardengesprek tips voor jou op een rijtje gezet die je helpen bij een succesvolle salarisonderhandeling.

Assessment Oefenen

TIP 1 het juiste moment

Beginnen over je salaris is altijd erg spannend en kan 2 uiterste met de sollicitatie doen, namelijk breken of maken. Daarom is het van belang om op het juiste moment over het salaris te beginnen. Het wordt afgeraden om in een vroeg stadium van de sollicitatieprocedure over het salaris te beginnen.

Het komt wel eens voor dat de werkgever al snel vraagt wat voor salaris je in gedachte hebt. Dit is een gevaarlijke vraag! Wanneer je hier een antwoord op geeft kan dit later tegen je werken als je in een keer hogere eisen gaat stellen. Je kunt het beste het volgende antwoorden in dit geval:

“ik wil graag een salaris dat bij de functie, mijn vaardigheden en kennis past. Om dit te kunnen bepalen zou ik eerst wat meer van de functie af moeten weten voor ik een antwoord kan geven.”

TIP 2 accepteer het eerste aanbod niet

Accepteer nooit het eerste aanbod! Dit is de gouden regel als het om onderhandelingen gaat. Net als jij zal de werkgever niet meteen alles op tafel gooien. Ook al vind jet het eerste aanbod fantastisch, de kans is groot dat je een veel beter aanbod kan krijgen. Wanneer je meteen akkoord gaat met het eerste aanbod laat je aan de werkgever zien dat je erg makkelijk over te halen bent. Je wilt niet dat de werkgever dit over jou denkt.

TIP 3 vergelijk

Het slim om van te voren eens te bekijken welk salaris gebruikelijk is. Zoek het salaris op voor personen die ongeveer dezelfde soort functie uitoefenen als jou en ook vergelijkbare ervaringen hebben . Dit is slim om te doen omdat je op deze manier inzicht krijgt in je marktwaarde. Als je snel en makkelijk salarissen wilt vergelijken kun je dat hier doen: loonwijzer.

TIP 4 we gaan er niet op achteruit

Het is niet de bedoeling dat je er bij je nieuwe baan op achteruit gaat betreft het salaris in vergelijking met je vorige baan. Geef dit ook aan bij de werkgever. Vertel dat je er op vooruit wilt gaan. Dit kan lastig zijn om te zeggen maar het is niet de bedoeling dat je jezelf tekort doet. Behalve je huidige salaris tel je dus ook de dertiende maand mee en eventuele winstuitkeringen en bonussen.

TIP 5 rechtvaardigen van je salaris

Door jouw salariswensen te rechtvaardigen vergroot je de kans dat de werkgever aan jouw wensen toegeeft. Je geeft de werkgever goede redenen om jou een bepaald salaris te geven. Het gaat erom dat je redenen geeft die voor het bedrijf van belang zijn en niet voor jou.

Assessment Oefenen

Hoge studiekosten van je kinderen of een dure hypotheek zijn redenen waarom je graag een hoog salaris wilt. Helaas zijn dit geen redenen voor het bedrijf om jou een hoog salaris te geven. Het bedrijf moet weten wat jouw toegevoegde waarde is. Denk aan bepaalde successen die je eerder behaalt hebt of speciale kennis waar niet iedereen over beschikt.

TIP 6 de compromis

Het kan gebeuren dat jij en de werkgever het niet eens worden over bepaalde arbeidsvoorwaarden. Wanneer dit het geval is zorg dan voor het sluiten van een compromis. Het sluiten van een compromis is in dit geval een goede oplossing. Denk bij een compromis aan het ruilen van de ene voorwaarde tegen de andere voorwaarde.

TIP 7 weet wat je wilt

Je hebt al 6 arbeidsvoorwaardengesprek tips gehad, nu de laatste maar zeker niet de minst belangrijkste. Het is belangrijk om van te voren te bedenken wat je precies wilt. De werkgever zal niet snel toegeven aan jouw wensen als hij ziet dat je zelf niet 100% zeker weet of dit is wat je wilt. Wanneer je precies weet wat je wilt kom je zelfverzekerder over. Er zijn verschillende zaken waar je aan moet denken zoals vakantiegeld, thuiswerken, auto van de zaak, dertiende maand etc.

Dit waren de 7 handige arbeidsvoorwaardengesprek tips voor een succesvolle salarisonderhandeling.

Perry Kroes heeft een zeer effectieve methode ontwikkeld om sollicitatie brieven te schrijven. Ondertussen heeft hij hier al duizenden mee geholpen.

In de afgelopen zes jaar heeft hij uitgebreid kunnen testen welke sollicitatiemethodes goed werken en welke niet. In het sollicitatiebriefhandboek vind je de formule die hij door de jaren heen heb ontwikkeld om effectieve brief te schrijven.

Deze methode is inmiddels al beproefd door meer dan 2000 werkzoekenden en loopbaancoaches in Nederland.

Bekijk hier direct zijn sollicitatiemethodes :

Sollicitatiebriefhandboek risicovrij uitproberen

Assessment Oefenen