Sollicitatie advies

Sollicitatie advies

Sollicitatie advies is belangrijk om je sollicitatie procedure zo succesvol mogelijk te doorlopen. Veel sollicitanten weten niet precies welke punten belangrijk zijn en waar er vooral op gelet wordt tijdens de verschillende onderdelen van de procedure. Sollicitatie advies helpt hierbij. Handige tips zorgen ervoor dat jij een grotere kans maakt om uitgekozen te worden en de valkuilen van solliciteren vermijd. Sollicitatie advies helpt je bij het voorbereiden op de sollicitatie. Je wilt natuurlijk dat alles goed gaat vanaf de eerste tot de laatste stap.

Assessment Oefenen

Solliciteren

Solliciteren is altijd erg spannend. Je wilt die ene baan erg graag en er zijn ook nog een hoop andere kandidaten die de baan net zo graag als jij willen. Je weet dat de persoon die het meest geschikt is aangenomen zal worden waardoor er meer druk op je ligt. Zeker als je de baan echt hard nodig hebt kan je last hebben van deze druk. Er zijn misschien wel 100 andere sollicitanten die jij allemaal voorbij moet gaan.

Sollicitatie advies voor ieder onderdeel uit de sollicitatieprocedure zorgt ervoor dat de gehele sollicitatie een stuk soepeler zal verlopen. Ook zijn er enkele blunders die door veel sollicitanten worden gemaakt. Deze blunder kunnen makkelijk voorkomen worden als je er vanaf weet. Daarom hebben wij alle sollicitatie blunders op een rijtje gezet. Neem deze goed door en zorg ervoor dat jij niet dezelfde blunders maakt zoals veel andere sollicitanten. Lees hier de sollicitatie blunders.

Sollicitatiebrief

De eerste stap is natuurlijk het reageren op de vacature door het schrijven en versturen van een sollicitatiebrief. Het eerste doel is dan ook om een brief te schrijven die jou een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek bezorgt. Veel mensen vinden dit erg lastig. Je sollicitatiebrief moet een goede opbouw en een goede inhoud hebben. Als je sollicitatiebrief niet goed is kun je een gesprek wel vergeten. Onderschat daarom niet het belang van een goede brief. Zorg ervoor dat jij je onderscheidt van de andere sollicitanten. De werkgever krijgt immers een hele stapel met brieven en jij wilt meteen opvallen. Het zit hem vaak in details die je brief beter maakt dan andere sollicitatiebrieven. Wil jij eten hoe je een goede sollicitatiebrief maakt? Lees hier meer.

Cv

Je cv stuur je samen met de sollicitatiebrief op als je reageert op een vacature. Het is een overzicht voor de werkgever van wie jij bent en wat je kunt. Je moet je cv dus zien als jouw persoonlijke visitekaartje, ook hiermee moet je de werkgever overtuigen dat jij geschikt bent voor de baan waar je op solliciteert. Op je cv staan onder andere je persoonlijke gegevens, je werkervaringen en de opleidingen die je hebt gedaan. Je laat hiermee jouw kwaliteiten zien. Als je speciale vaardigheden of ervaringen hebt zet je die ook op je cv. Dit is een goede manier om jezelf te kunnen onderscheiden van de andere kandidaten die de baan ook graag willen.

Assessment Oefenen

Een cv moet niet langer zijn dan 2 A4tjes en moet makkelijk leesbaar zijn. Het is dus belangrijk om een goede structuur te hebben zodat alles overzichtelijk is voor de werkgever. Onthoud bij het maken van een cv dat je jezelf moet verkopen. Hiervoor zijn een goede inhoud en structuur belangrijk. Wil je hier meer over weten en wil je handige tips voor je cv? Lees hier meer over een goed cv opstellen.

Kleding

Als je een geslaagde brief hebt geschreven en je wordt uitgenodigd voor een gesprek is het zaak om je goed voor te bereiden op het gesprek. Ook hier zijn de details weer erg belangrijk. Je bent niet de enige die wordt uitgenodigd voor een gesprek en je moet je nog steeds onderscheiden van de andere die zijn uitgenodigd. Zo is je kleding voor het sollicitatiegesprek erg belangrijk om een goede eerste indruk te maken. Lees hier meer over geschikte sollicitatie kleding

Sollicitatiegesprek

Het gesprek zelf dient ook goed voorbereid te worden. Zo zijn er standaard vragen die gesteld worden tijdens het sollicitatiegesprek. Het is verstandig om deze vraag thuis goed door te nemen en voor te bereiden. Je hebt dan in ieder geval een antwoord klaar op deze vragen. Je kunt deze vragen erbij pakken en samen met iemand anders het sollicitatiegesprek oefenen. Deze persoon kan je dan meteen feedback geven over hoe je een vraag eventueel beter kan beantwoorden. Als het eerste gesprek erop zit krijg je nog een tweede sollicitatiegesprek en soms zelfs een derde. In deze gesprekken komen andere onderwerpen aan bod dan in het eerste sollicitatiegesprek. Wil jij meer weten over hoe je een sollicitatiegesprek kunt voorbereiden? Lees dan hier meer over het sollicitatiegesprek voorbereiden.

Sollicitatie tips

Een belangrijke en vanzelfsprekende tip is op om op tijd te komen voor je sollicitatiegesprek. Je maakt immers geen goede indruk als je een half uur te laat aankomt. Ook al kon je er niks aan doen en was het niet jouw schuld, het wordt niet gewaardeerd als je te laat komt voor het sollicitatiegesprek. Er zijn verschillende factoren waar je rekening mee moet houden, op sommige factoren heb je invloed en op andere niet. Je wilt het zekere voor het onzekere nemen. Het is daarom belangrijk dat je je reis en vertrek goed plant. Handige tips om op tijd te komen zijn:

  • Leg je kleding de avond van te voren klaar zodat je niet ‘s-ochtends hoeft te bedenken wat je aan goed doen. Je zult ook zien dat dat ene blousje dat je aan wilt net in de was zit.
  • Leg alle andere spullen die je nodg hebt ook klaar. Zorg ervoor dat je tas is ingepakt en je sleutels klaar liggen zodat je deze niet hoeft te zoeken in de ochtend.
  • Als je met de trein gaat is het verstandig om minimaal één trein eerder te pakken. Check de avond van te voren of er werkzaamheden zijn en kijk ‘s-ochtends of de treinen vertraging hebben. Als je met de auto gaat kijk je van te voren of er files staan en je rijd natuurlijk op tijd aan zodat je niet meteen te laat komt als je even in de file staat.Wil jij meer tips? Klik dan hier voor sollicitatie tips

Perry kroes heeft een zeer effectieve methode ontwikkeld om sollicitatie brieven te schrijven. Ondertussen heeft hij hier al duizenden mee geholpen.

In de afgelopen zes jaar heeft hij uitgebreid kunnen testen welke sollicitatiemethodes goed werken en welke niet. In het sollicitatiebriefhandboek vind je de formule die hij door de jaren heen heb ontwikkeld om effectieve brief te schrijven.

Deze methode is inmiddels al beproefd door meer dan 2000 werkzoekenden en loopbaancoaches in Nederland.

Assessment Oefenen